Kristoffer Pettersson leg psykolog och psykoterapeut
Porträttbild mot blå bakgrund av Kristoffer Pettersson legitimerad psykolog och psykoterapeut

Om mig

Kristoffer Pettersson

Jag är legitimerad psykolog, psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi. Tidigare arbetade jag i primärvården och allmänpsykiatrin. Sedan 2014 har jag arbetat i privat verksamhet som psykologkonsult. Idag tillbringar jag det mesta av min tid med att doktorera på Mälardalens universitet.
Mina huvudsakliga intressen som psykolog och psykoterapeut har kretsat kring tillämpning av psykologisk kunskap. Jag har fördjupat mig i upplevelsebaserade metoder, till exempel Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Compassion-fokuserad terapi och Affektfokuserad terapi.

Jag är medförfattare till två svenska böcker om Affektfokuserad terapi, den senaste heter I befintligt skick och skrevs tillsammans med Katja Bergsten (Natur och Kultur, 2018).
Som handledare har jag stöttat en rad olika arbetsgrupper och verksamheter, jag har bland annat handlett grupper inom socialtjänst, primärvård, beroendevård, psykiatri, stödboenden, boendestöd och familjehem.

Jag är van föreläsare och har hållit föreläsningar om tillämpad psykologi på både grundläggande och avancerad nivå. Mina favoritämnen att föreläsa om är ACT och hur känslor fungerar.
Bokomslag Affektfokuserad psykodynamisk psykoterapi
Bokomslag

Kontakta mig

Du är varmt välkommen att höra av dig via telefon eller kontaktformuläret nedan

073 556 37 48
kontakt@kristofferpettersson.se
Illustration av mot grön bakgrund som sitter i sin lägenhet och ringer
© 2022 Kristoffer Pettersson
chevron-downchevron-down-circle